Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

 Persoonlijke ontwikkeling gaat vooral over bewustwording van jezelf, je eigen kracht en kwaliteiten, het beter begrijpen van je eigen denkwijze; je mindset. Je communicatie, je gedrag en je passie. Inzicht in wat je (anders) moet doen om je dromen en doelen te bereiken. Wat houdt je tegen om meer te leven zoals jij dat wilt?

COACHING

Helder inzicht in jezelf.
Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt volledig op de persoonlijkheid en de leerbehoefte van het individu afgestemd.

Coaching geeft je inzicht in hoe je naar jezelf, je omgeving en de wereld kijkt. Inzicht in je (belemmerende) denkwijze, overtuigingen en patronen, je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Maar ook inzicht in wat er binnen jouw organisatie en jouw privé afspeelt en hoe je daarin het meest effectief kunt functioneren. 

Coaching helpt je om ineffectieve patronen en gedrag te herkennen. Als je je bewust bent van jouw kwaliteiten en belemmeringen weet je wat er nodig is om goed te kunnen functioneren en ontstaat er ruimte om andere keuzes te maken. Laat je hoofd, hart en handen optimaal samenwerken om nieuwe keuzes te maken en je doelen te bereiken.

Een methode die hierbij ingezet kan worden is een (familie)opstelling, ook wel systemisch werk genoemd. Dit is een helder middel om onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen aan het licht te brengen en ook daadwerkelijk ruimte voor verandering te creëren. 

EMDR

Hoe werkt EMDR?
Nare ervaringen kunnen diep ingrijpen en je leven op zijn kop zetten. Denk aan een verkeersongeluk, een overval, een overlijden, een geweldsmisdrijf of natuurramp. Wanneer je na een dip de draad van het leven weer op kunt pakken is dat prima. Maar wanneer je last blijft houden van de gebeurtenis, is het goed om in actie te komen. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) kan dan een goede optie zijn.

Herbelevingen
De nare herinnering wordt met veel emoties opgeslagen in je langetermijngeheugen en kan zich steeds opnieuw ongevraagd aan je opdringen. Die herbelevingen roepen vaak negatieve gevoelens op: je voelt je machteloos, minderwaardig, somber of raakt in paniek of vertoont schrik- of vermijdingsgedrag.

Wat doet een EMDR-therapeut?
De EMDR-therapeut zal je vragen om de nare herinnering in je geheugen op te roepen. Je verplaatst de herinnering als het ware uit je langetermijngeheugen naar het kortetermijngeheugen of wel het werkgeheugen. Vervolgens vraagt de EMDR-therapeut om je te concentreren op die nare gebeurtenis en beweegt met haar of zijn vingers heel snel voor je gezicht heen en weer. De bedoeling is om de vinger met je ogen te volgen, zo snel als je kunt.

De scherpe randjes gaan eraf
Het werkgeheugen krijgt nu heel veel informatie tegelijkertijd te verwerken. Door die grote hoeveelheid informatie raakt het werkgeheugen ‘overvol’, hierdoor vervaagt de emotionele lading van de herinnering. De scherpe randjes gaan van je herinnering af en je hebt minder last van herbelevingen. Je gaat je minder machteloos en somber voelen, krijgt meer zelfvertrouwen, slaapt beter en kunt de gebeurtenis achter je laten.

De draad van je leven weer oppakken
Wanneer de emotionele lading van de herbelevingen afneemt is het ook makkelijker om anders over die gebeurtenis te gaan denken. Dat geeft je houvast om de draad van het normale leven weer op te pakken.

Heb jij een nare ervaring en vraag je je af of EMDR een geschikte methode is om deze te verwerken, neem dan contact met mij op!

VIP aan Zee

Klik op de onderstaande Academy trainingen voor meer informatie:

VIP aan Zee
Masterclass Zelfvertrouwen
Masterclass Persoonlijk leiderschap

Deze trainingen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkelingen vind je onder de BEN·NU Academy.

Wat leuk dat je contact met me wilt!

Heb je een vraag of suggestie?
Wil je weten wat ik voor jou of je bedrijf kan betekenen?
Je kunt me op verschillende manieren bereiken. Kijk hieronder wat de mogelijkheden zijn. Ik sta voor je klaar om je verder te helpen!

Mireille van der Zon

Mireille@bennu-trainingen.nl | 0652715740
KvK 65873475