STAP-subsidie

 

 

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment

 

 

 

Zo maak je gebruik van het STAP-budget

1. Jij meldt je aan voor de training Persoonlijk leiderschap (VIP aan Zee) via mijn website.

Meld je aan door op mijn website naar de betreffende training te gaan (deze vindt je onder het kopje “Academy” op de homepage) en daar te klikken op “aanmelden via STAP” of klik hier om direct naar de training te gaan.

2. Ik stuur je een STAP-aanmeldingsbewijs.

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail dat ik je aanmelding in goede orde heb ontvangen en vervolgens binnen 2 werkdagen een STAP-aanmeldingsbewijs (een pdf-bestand). Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van je aanvraag bij het UWV. Houd je mailbox (inclusief spam) dus goed in de gaten!

3. Jij vraagt STAP-budget aan bij het UWV.

Met het STAP-aanmeldingsbewijs vraag je je STAP-budget aan in het STAP-portaal van het UWV.
Ga naar: https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal en klik daar op “aanvragen STAP-budget”. Je logt in met je DigiD. Vervolgens dien je de opleiding Persoonlijk leiderschap van BEN-NU training & coaching te selecteren en je STAP-aanmeldingsbewijs te uploaden. Houd bij het opzoeken naar de opleiding in het portaal de zoekopdracht zo simpel mogelijk!! Vul dus niet alle zoekvelden in. Beperk je tot de zoekvelden “Scholing” (vul hier in: Persoonlijk leiderschap – VIP aan Zee) of “Opleider” (vul hier in: BEN-NU training & coaching).

Er zijn 6 momenten per jaar waarop je dit STAP-budget kunt aanvragen, te weten 1 januari, 1 maart, 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. Onder dit stappenplan leg ik uit hoe dat werkt. Zorg dat je op de betreffende datum ’s ochtends om 10.00 uur (het moment waarop het aanvraag-portaal opent) klaar zit achter je laptop. Er is een beperkt budget. Op is op en dat is soms al na 2,5 uur het geval. Na aanvraag doet het UWV binnen één werkdag uitspraak over de eventuele toekenning. BEN-NU training & coaching wordt ook geïnformeerd bij toekenning.

Let op: Je krijgt maar één toekenning per kalenderjaar, ongeacht de prijs van de training. Na deze toekenning is je inschrijving definitief. Ontvang je geen toekenning, dan kan je de training kosteloos annuleren.

4. Ik neem contact met je op.

Bij toekenning van het STAP-budget wordt je inschrijving definitief en kan ik je laten starten met de training. Voorafgaand aan de training neem ik contact met je op en stemmen we de details af.

5. Je kunt van start!

Het is zo ver. Je kunt gaan deelnemen aan de training.

6. Afronding.

Na afronding van de training dien ik een bewijs van deelname in het bij het UWV. Het UWV beslist definitief of aan de studieverplichting is voldaan. Hiervan ontvang jij een bericht van het UWV.

Er wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken. Let op: het aanvraagtijdvak loopt bijvoorbeeld van 1 januari t/m 28 februari. De ervaring leert dat de subsidiepot vaak op de eerste dag al leeg is. Vraag je subsidie daarom op de eerste dag van het tijdvak meteen ’s ochtends om 10.00 uur aan is mijn advies! Is het budget van een aanvraagtijdvak op? Dan zal het UWV je hierover informeren. Bij start van een volgend aanvraagtijdvak kun je je opnieuw aanmelden. Het UWV gaat over de toekenning; hier heb ik geen invloed op.

Vraag & antwoord

Wat is STAP-subsidie?

Een opleiding of training volgen betekent vaak een financiële investering. De overheid ondersteunt je hierin. Vanaf maart 2022 kun je STAP-budget aanvragen: een subsidie van maximaal € 1.000 voor het volgen van een opleiding of training. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Ook voor de training Persoonlijk leiderschap (VIP aan Zee) van BEN-NU training & coaching kun je deze subsidie inzetten.

Wat zijn voorwaarden om gebruik te mogen maken van het STAP-budget?

  • Je bent tenminste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger;
  • Je bent in de periode van 2 jaar en 3 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen;
  • Je maakt geen gebruik van een andere financiering voor scholingskosten, zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of lerarenbeurs.

Welke kosten kunnen worden betaald met het STAP-budget van €1000,-?

Alle scholingskosten tot € 1.000,-. Hieronder vallen niet de locatie- en arrangementskosten (indien je training hebt op locatie). Aangezien de kosten voor de training Persoonlijk leiderschap (VIP aan Zee) € 995,- bedragen, wordt deze training volledig vergoed. Je ontvang hiervoor geen aanvullende factuur. Kosten voor (een eventuele) overnachting zijn voor eigen rekening. Deze overnachting dien je ook zelf te regelen. Dit lees je terug bij de informatie over deze training op mijn site.

Wat gebeurt er nadat de training is afgerond?

Nadat de training is afgerond, dienen ik een bewijs van deelname aan te leveren bij het UWV. Het UWV controleert of aan alle verplichtingen is voldaan en besluit of het STAP-budget definitief wordt toegekend. Waarop baseert het UWV of ik mijn training succesvol heb afgerond? Het UWV stelt dat je een training succesvol afrondt wanneer je:
– een diploma of certificaat ontvangt, of
– ten minste 80% aanwezig bent geweest bij de bijeenkomsten.
Als je je niet aan deze verplichting houdt, dan kan de subsidie geheel of gedeeltelijk teruggevorderd worden. Ook kun je voor maximaal twee jaar uitgesloten worden van verdere toegang tot een subsidieaanvraag. Neem daarom op tijd contact met ons en/of het UWV op wanneer je merkt dat je niet aan de voorwaarden kunt voldoen.

Waarom kan ik de training niet vinden in het scholingsregister?

Houd de zoekopdracht zo simpel mogelijk. Vul dus niet alle zoekvelden in. Beperk je tot de zoekvelden ‘Scholing’ (Persoonlijk leiderschap – VIP aan Zee) en/of ‘Opleider’ (BEN-NU training & coaching). Hierdoor lukt het je zeer waarschijnlijk wel om de training in het scholingsregister te vinden.

Wat leuk dat je contact met me wilt!

Heb je een vraag of suggestie?
Wil je weten wat ik voor jou of je bedrijf kan betekenen?
Je kunt me op verschillende manieren bereiken. Kijk hieronder wat de mogelijkheden zijn. Ik sta voor je klaar om je verder te helpen!

Mireille van der Zon

Mireille@bennu-trainingen.nl | 0652715740
KvK 65873475